produsele blue®m conțin oxigenul ca ingredient activ. Deci, ce face oxigenul și de ce îl folosim în produsele noastre?

Principalul rol al oxigenului

Pentru a înțelege cum funcționează oxigenul, trebuie să ne întoarcem la elementele de bază. Corpul uman contine 65% oxigen, iar acest procent scade odată cu îmbătrânirea. Oxigenul joacă un rol-cheie în aproape toate procesele corporale: este necesar pentru metabolismul celular și pentru a menține celulele și țesuturile in stare de functionare. În consecință, deficiența de oxigen poate fi fatală.
Cercetările au arătat că aproape toate procesele de imbolnavire pot fi legate de deficiența de oxigen. Dacă privim saturația oxigenului (valorile pO2) ale țesuturilor infectate sau deteriorate, constatăm că aceste valori sunt mult mai mici decât ar fi în stare de sănătate. Insuficiența pe termen lung a saturației oxigenului va pune țesutul fază de imbolnavire cronică și nici o vindecare nu este posibilă ulterior.
Importanța oxigenului în organism a fost cunoscută de mult timp și terapia cu oxigen este adesea practicată în zilele noastre. Exemplele includ tancurile de oxigen hiperbaric, deoarece oxigenul susține sistemul imunitar și are un efect inhibitor al infecțiilor. Un alt exemplu de bază pe care  îl cunoaștem cu totii  este că rănile se vindecă mai lent sub daca sunt acoperite decât atunci când li se permite să „se usuce la aer”. Oxigenul este atât de puternic încât o celulă de cancer nu se poate divide .

Sprijină procesele naturale de vindecare ale organismului

In cazul leziunilor cronice,  deoarece valoarea pO2 este redusă , corpul nu este capabil să repare țesutul; pentru asta, va avea nevoie de oxigen. Prin aplicarea oxigenului, susțineți propriile procese de vindecare ale organismului. Oxigenul stimulează diviziunea celulară și ajută la formarea de noi vase de sânge (neovascularizare), permițând ranii să iasă din faza cronică.

Bacterii aerobe și anaerobe

Bacteriile pot fi împărțite în două tipuri: cele care pot supraviețui numai cu oxigen (aerobic) și cele care o pot face fără (anaerob). Bacteriile anaerobe („rele”) se găsesc adesea în infecții. Dacă luăm cavitatea orală ca exemplu, practic toate problemele care apar – cum ar fi caria, infecțiile gingivale și halitoza – sunt cauzate de bacterii anaerobe. Bacteriile aerobe, pe de altă parte, au proprietăți utile și asigură menținerea echilibrului  florei bacteriane.

Cu toate acestea, substanțele antibacteriene utilizate pentru tratarea pacienților nu vor face diferența între „bun” și „rău”; ei vor ucide toate bacteriile, dând naștere la un dezechilibru al florei bacteriane. Aplicând o doză mică de oxigen pe o perioadă mai lungă de timp, puteți să vă asigurați că numai bacteriile anaerobe sunt distruse. Bacteriile aerobe vor supraviețui, evitând crearea unui dezechilibru. Pe lângă faptul că are această proprietate antibacteriană, oxigenul este, de asemenea, o substanță antifungică și antihistaminică.

Eliberare graduală a oxigenului

Oxigenul  din produsele blue®m  este eliberate prin ceea ce se numește procesul de glucoză-oxidază. Zaharurile din mierea presată la rece se transformă în peroxid de hidrogen în momentul în care mierea vine în contact cu saliva sau cu lichidul din plăgi. Peroxidul de hidrogen (H2O2) se va împărți în apă (H2O) și oxigen (O2). Organismul va evalua de la sine ceea ce au nevoie de cele celule afectate și va aplica hidrogenul sau oxigenul în locul în care sunt necesare.

Această eliberare graduală, de lungă durată a oxigenului este bună pe celulele și țesuturile organismului; dacă doza este prea mare (radicală), țesutul poate fi ars. Cercetările au descoperit chiar că o concentrație scăzută de peroxid de hidrogen ucide bacteriile infecțioase mult mai eficient decât o singură doză de concentrație mare. În plus, în acest fel, celulele nu sunt deteriorate și echilibrul organismului este menținut.

Cinci teorii piloni

Omul din spatele BlueM, Peter Blijdorp, a fost un pionier al utilizării oxigenului în stomatologie. El a fost unul dintre primii care a înțeles calitățile sănătoase ale oxigenului în acest domeniu și a căutat să-l folosească pe cât posibil pe scară largă. Cele cinci calități esențiale ale oxigenului au fost identificate de Peter, care le-a numit „cei cinci stâlpi”, și aceștia rămân temelia lui BlueM de la infintaresi până în prezent.

  1. Am crescut metabolismul celular și producerea de energie
  2. Crește sinteza colagenului și rezistența la tracțiune
  3. Creste activitatile anti-bacteriene
  4. Crește angiogeneza și promovează re-vascularizarea
  5. Stimuleaza factorului de creștere

Cercetările au arătat că aproape toate procesele de imbolnavire pot fi legate de deficiența de oxigen.