Ingrijire orala perfecta!Professional oral
care for day-to-
day life
O ingrijire orala perfecta inseamna bunastare si sanatate generala!Descopera produsele

Formula BlueM – 0 formulă unică, care ne face diferiți 

Pentru a obține o mai bună înțelegere a eficienței formulei  produselor BlueM, este important să înțelegem rolul de oxigenului în procesul de  vindecăre a rănilor.

Rolul de oxigenulu activ

1. Oxigenul crește metabolismul celular și producția de energie.  Oxigenul este necesar pentru desfasurarea procesele intracelulare, cum ar fi biosinteză, mișcare și de transport.

2. Oxigenul crește rata proliferării celulare și re-epiteliarizarea. Celulele epiteliale migreaza , închid rana și formează o barieră între rana și mediu extern  – acesta este fundamentul pentru unui nou strat de piele.

3. Oxigenul crește sinteza de colagen si rezistenta mecanica. Prezenta oxigenului este esențială pentru productia si organizarea corespunzatoare a colagenului.  Aceasta este componenta principala a pielii, reprezinta 70-80% (greutate uscată – fără apă) și acționează ca „schela structurală” a pielii. Colagenul este organizat  în fibre (cum ar fi firele de frânghie), care se întrepătrund și se pot întinde în mai multe direcții fără sa se rupa.

4. Oxigenul determina cresterea activități anti-bacteriene. Prezenta oxigenului este esențială pentru respiratie. Aceasta determina producerea de specii reactive de oxigen (ROS) utilizate de fagocite, cum ar fi neutrofile și macrofage utilizate în activitatea bactericidă. Aceasta implică, de asemenea, îndepărtarea resturilor celulare necrotice.

5. Oxigenul crește angiogeneza și promovează revascularizarea. Crearea de noi vase de sange (angiogeneza) este esențială pentru creșterea și supraviețuirea țesutului reparator. Nivelurile oxigenului afectează în mod direct rata de crestere și calitatea noilor vase de sange.

6. Stimuleaza semnalizarea interventiei factorilor de crestere  Pentru a creste concentratia de oxigen activ intr-o leziune locala, utilizarea simultana a unor concentratii reduse de sodium perborat si a enzyme glucose oxidase (GOX – care se gaseste in miere) mareste rata procesului de vindecare. Acestea precum si 0 solutie de concentratie redusa de hydrogen peroxide sunt incluse in formula unica a produselor BlueM. Studiile arata ca prezenta constanta a unei solutii de concentratie redusa de hydrogen peroxide este foarte eficienta in normalizarea si controlul bacteriilor danatoare.

7. Utilizarea produselor  BlueM in cazul leziunilor acute permite intensificarea efectului ameliorativ al oxigenului activ asupra afectiunilor cronice. (periodontita sau peri-implantita). Prin stimularea procesului de vindecare a leziunii produsele BlueM imbunatatesc sanatatea generala a cavitatii orale  (scorul placii dentare, index sangerare).

Vezi si:

Eliberarea lentă a oxigenului este marele secret

Corpul uman are 65% oxigen, iar acest procent scade pe măsură ce îmbătrânim. Oxigenul joacă un rol cheie în aproape toate procesele corporale: este necesar pentru metabolismul celular și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. Secretul colecției noastre de produse este eliberarea lentă a oxigenului pentru a vă ajuta corpul să se recupereze și să se reîncarce. Doriți să aflați mai multe despre ce face oxigenul și de ce îl folosim în produsele noastre? Afla mai multe

Oxigen în fiecare zi

Vrei să trăiești viața la maximum și să experimentezi bunăstarea interioară și o viață echilibrată. Adăugând oxigen la rutina zilnică de îngrijire, veți duce lucrurile la un nivel cu totul nou. Atunci când suferiți de probleme orale sau suferiți de durere, îngrijirea este și mai dificilă. Produsele de îngrijire orală validate clinic i-au ajutat pe mulți să se recupereze după probleme orale severe. Vă puteți imagina ușurarea?

Deacopera mai mult
Ingrijire orala perfecta!Professional oral
care for day-to-
day life
O ingrijire orala perfecta inseamna bunastare si sanatate generala!Descopera produsele
Bluem pasta de dinti

Un nou standard in industrie in ingrijirea orala

Oxigen pentru sănătate

Produsele blue®m conțin oxigen activ ca ingredient activ. Deci, ce face oxigenul și de ce îl folosim în produsele noastre?

Rolul cheie al oxigenului

Pentru a înțelege cum funcționează oxigenul, trebuie să ne întoarcem la elementele de bază. Corpul uman are 65% oxigen, iar acest procent scade pe măsură ce îmbătrânim. Oxigenul joacă un rol cheie în aproape toate procesele corporale: este necesar pentru metabolismul celular și pentru menținerea celulelor și țesutului. În consecință, deficiența de oxigen poate fi fatală.

Cercetările au arătat că aproape toate procesele din boală pot fi legate de deficiența de oxigen. Dacă ne uităm la saturația de oxigen (valorile pO2) a țesutului infectat sau deteriorat, constatăm că aceste valori sunt mult mai mici decât ar fi într-o situație de sănătate. Insuficiența pe termen lung a saturației cu oxigen va pune țesutul în ceea ce este cunoscut sub numele de fază cronică și nicio vindecare nu este posibilă ulterior.

Importanța oxigenului pentru organism este cunoscută de mult timp, astfel încât terapia cu oxigen este adesea practicată în zilele noastre. Exemplele includ rezervoarele de oxigen hiperbare, deoarece oxigenul susține sistemul imunitar și are un efect de inhibare a infecțiilor. Un alt exemplu de bază cu care toată lumea va fi familiarizată este că rănile se vindecă mai lent sub ghips decât atunci când li se permite să se „usce la aer”. Oxigenul este atât de puternic încât o celulă canceroasă nici măcar nu se poate diviza atunci când este înconjurată de oxigen.

Sprijină procesele naturale de vindecare ale corpului

O rană în faza cronică se numește plagă cronică. Deoarece valoarea pO2 este scăzută în această situație, organismul nu este capabil să repare țesutul; pentru asta, va avea nevoie de oxigen. Prin aplicarea oxigenului, susțineți propriile procese de vindecare ale corpului. Oxigenul stimulează diviziunea celulară și ajută la formarea de noi vase de sânge (neovascularizare), permițând ranii să iasă din faza cronică.

Bacteriile aerobe și anaerobe

Bacteriile pot fi împărțite în două tipuri: cele care pot supraviețui numai cu oxigen (aerobe) și cele care se pot descurca fără el (anaerobe). Bacteriile anaerobe („rele”) sunt adesea găsite în infecții. Dacă luăm ca exemplu cavitatea bucală, practic toate problemele care apar – cum ar fi cariile, infecțiile gingiilor și halitoza – sunt cauzate de bacterii anaerobe. Bacteriile aerobe, pe de altă parte, au proprietăți utile și asigură menținerea în echilibru a florei bacteriene.

Cu toate acestea, substanțele antibacteriene folosite pentru tratarea pacienților nu vor face diferența între „bun” și „rău”; vor ucide toate bacteriile din mediu în scurt timp, dând naștere la un dezechilibru în flora bacteriană. Prin aplicarea unei doze mici de oxigen pe o perioadă mai lungă, vă puteți asigura că numai bacteriile anaerobe sunt ucise. Bacteriile aerobe vor supraviețui, evitând crearea unui dezechilibru. Pe lângă faptul că are această proprietate antibacteriană, oxigenul este și o substanță antifungică și antihistaminica.

Eliberarea treptată a oxigenului

Oxigenul din produsele blue®m este emis prin ceea ce este cunoscut sub numele de procesul de glucoză-oxidază. Zaharurile din mierea presată la rece sunt transformate în peroxid de hidrogen în momentul în care mierea intră în contact cu saliva sau fluidul din răni. Peroxidul de hidrogen (H2O2) se va împărți în apă (H2O) și oxigen (O2). Organismul va evalua singur ce necesită cele 2 celule deteriorate și va aplica hidrogenul sau oxigenul în locul unde sunt necesare. Acest lucru va ajuta atât celulele „înecate” cât și cele „uscate”.

Această eliberare treptată, de lungă durată a oxigenului are un efect benefic asupra celulelor și țesuturilor corpului; dacă doza este prea mare (radical), țesutul poate fi ars. Cercetările au descoperit chiar că o concentrație scăzută de peroxid de hidrogen ucide bacteriile infecțioase mult mai eficient decât o singură doză de concentrație mare. Mai mult, în acest fel, celulele nu sunt deteriorate și echilibrul organismului este menținut.

Teoria celor cinci piloni

Omul din spatele blue®m, Peter Blijdorp, a fost un pionier al utilizării oxigenului în stomatologie. El a fost unul dintre primii care au înțeles calitățile sănătoase ale oxigenului în acest domeniu și a căutat să-l folosească cât mai larg posibil. Cele cinci calități cheie ale oxigenului au fost identificate de Peter, care le-a numit „cinci stâlpi”, iar aceștia rămân fundamentul blue®m până astăzi.

I Crește metabolismul celular și producția de energie

II Crește sinteza colagenului și rezistența la tracțiune

III Crește activitățile antibacteriene

IV Crește angiogeneza și promovează revascularizarea

V Promovează transducția semnalizării factorului de creștere

Cercetările au arătat că aproape toate procesele din boală pot fi legate de deficiența de oxigen.

Gama de produse de îngrijire orală blue®m

Cavitatea bucala este fereastra către sănătatea noastră generală și, prin urmare, este crucială pentru calitatea vieții noastre. Oferim o gamă completă de produse de îngrijire orală, premiate, care vă asigura sănătatea orală. De la îngrijirea zilnică, până la îngrijirea on-the-go. Îngrijire orală oricând și oriunde.