Ulceratiile orale

Iritaţiile mucoasei bucale şi leziunile orale sunt inflamaţii, pete sau ulceraţii la nivelul mucoasei bucale, buzelor sau limbii. Petele sunt de culoare gri-alb sau galben, cu o margine roșie, inflamată. Unul din cinci adulți suferă de ulcerații orale în diferite stadii ale vieții. Ulcerele orale, cunoscute și sub numele de ulcerații aftoase, pot fi dureroase atunci mănânci, bei sau iti perii dintii. Ulcerele orale frecvente sunt, de obicei, inofensive și auto-vindecătoare. Cereți sfatul medicului dacă durează mai mult de 3 săptămâni. Ulcerul oral nu este contagios.

Cauza ulcerului oral

Există diferiți factori care pot cauza ulcerații orale. Cele mai importante sunt:

  • o mucoasă deteriorată
  • stres emoțional
  • schimbarea hormonală
  • viruși și bacterii
  • intoleranță la mâncare
  • utilizarea unor medicamentelor
INTRA IN MAGAZIN

Cum sa prevenim ulcerul oral?

Ulcerele orale sunt greu de prevenit, dar puteți reduce riscul de a le dezvolta. Mâncați o varietate de alimente sanatoase, beți suficientă apă, reduceți consumul de zahăr, mentineti o buna sanatate orala, reduceți cât mai mult stresul și renunțați la fumat.

Tratamentul ulcerelor orale

Gelul oral Bluem are un procent ridicat de oxigen activ și un efect foarte pozitiv asupra procesului de vindecare. Utilizați gel bluem® oral cel puțin de două ori pe zi după periajul dinților. Aplicați direct pe zona infectată folosind un tampon de bumbac. Lăsați gelul pe gingie atâta timp cât este posibil. Nu atingeți ulcerul cu degetele. Evitați utilizarea apei de gură pe bază de alcool. Utilizați apa de gură fără alcool pentru a ajuta la reducerea și controlul oricărei bacterii dăunătoare din cavitatea bucala.

INTRA IN MAGAZIN