In acest studiu, microbiologul canadian Céline Lévesque a investigat eficienta apei de gura blue®m in mentinerea unei igiene orale perfecte, prin comparatie cu o apa de gura cu clorhexidina cu o concetratie de 0,12%. Testele au fost efectuate pe un biofilmul dentar cultivat cu Streptococcus Mutans si obținut din cavitatile orale ale unor  pacienți tineri cu un risc crescut de carie. Lévesque a spălat biofilmul cultivat in urma cu șase ore, cu zi și cu trei zile, timp de șaizeci de secunde, cu urmatoarele solutii; soluție salină sterilă (grupul de control), apa de gura cu clorhexidină și apă de gură blue®m.

Rezultatul cercetării a aratat  că apa de gură blue®m este eficientă prin distrugerea agenților patogeni unicelulari (plantonkic) și pluricelulari (biofilm) cu o reducere semnificativa a procentului de biofilm rezidual, în special in cazul biofilmului cultivat cu o zi și cu trei zile in urma. Procentul de reducere a celulelor patogene a fost de peste 97% in cazul spalarii cu apa de gura  blue®m, comparativ cu un maxim de 40% in cazul folosirii apei de gura cu clorhexidina. În anumite situații, apa de gura blue®m a fost de aproape 10 ori mai eficienta decât apa de gura cu clorhexidina.

Dr. Céline M. Lévesque a concluzionat că soluția de apă de gură blue®m este eficientă în reducerea agenților patogeni (biofilmul dentar) și are efecte mai puternice decât apa de gura cu clorhexidina. Interesant este faptul că blue®m este deosebit de eficient pentru reducerea biofilmului vechi (de o zi si de 3 zile) care este de obicei mai puțin susceptibil la tratamentul antimicrobian decât biofilmul mai tanar.

Vă puteți imagina că aceste concluzii reprezintă un progres absolut. Aceasta confirmă ceea fondatorul blue®m, dr. Peter Blijdorp, a spus zeci de ani.

DESCARCA STUDIUL COMPLET