Boala parodontala

Boala parodontala sau boala “dintilor sanatosi” cum este numita popular, este o afectiune cronica de natura infectioasa, cauzata de flora microbiana din cavitatea bucala. Boala parodontala este o inflamatie care afecteaza atat gingia cat si osul maxilar ce sustine dintii. Placa dentara provoaca o inflamatie a marginilor gingiilor. Aceasta se numește gingivita. Aceasta inflamatie se poate extinde si la osul maxilar. In cele din urma acest lucru duce la parodontita cu pierderea osului ce determina si pierderea dintilor sau implanturilor dentare. 

bluem-parodontoza

Cauzele bolii parodontale

Inflamatiile gingivale sunt cauzate de bacteriile din placa gingivala. Initial placa dentara este un strat moale lipicios si aproape invizibil de proteine salivare și o masă de bacterii. Placa dentara se poate transforma in placa solida care se ataseaza pe dinti. Un nou strat de placa dentară se va forma apoi pe partea de sus a acestui depozit si procesul se repeta. Inflamația cuprinde osul maxilar din jurul dinților. Aceasta inflamatie determina o punga între gingii și dinții. Placa dentară va face ca inflamația să se răspândească in profunzime, ceea ce rupe fibrele dentare ce sustin dintii si determina retractia osului maxilar.

Simptome parodontita

Parodontita poate trece neobservata pentru mult timp. Simptomele care pot indica parodontită sunt: gingii moi, roșii și umflate, sângerarea gingiilor în timpul mesei sau în timpul periajului dinților și gingiilor. Un gust neplacut in gura sau respirația urât mirositoare pot fi, de asemenea un semn de parodontită. Într-o stare avansata apare mobilitatea dintilor sau a implanturilor dentare dar si  apariția pungilor (spațiilor) între gingie și dinții.

Consecinţele parodontitei

In cazul în care gingiile se indeparteaza de dinti poate aparea o senzație neplăcută și un aspect inestetic. Rădăcinile dintilor vor fi expuse parțial. Acest lucru face ca dintii sa devina sensibili in timpul spalatului pe dinti sau in cazul consumului de băuturi sau alimente calde, reci sau dulci.  Osul maxilar dispare si dintii devin mobili si se pierd.

Bluem parodontita

Preventia

Atunci când gingiile sangereaza, acest lucru  insemna o inflamatie cauzata de placa dentară. Pentru a preveni avansarea gingivitei spre parodontita acuta sau cronica  se recomanda:

 • Curățare profesională a dinților — numită și detartraj și lustruire, este o procedură prin care dentistul sau specialistul în igienă orală îndepărtează depunerile de placă bacteriană și tartru, iar apoi lustruiește suprafața dinților, pentru a preveni acumularea repetată a plăcii bacteriene.
 • Antibiotice — în cazuri rare, medicul poate prescrie antibiotice pentru a ajuta la vindecarea unor focare izolate de infecție care nu s-au rezolvat cu ajutorul tratamentelor anterioare, nechirurgicale.
 • Chirurgie gingivală — există câteva tipuri de intervenții chirurgicale la nivelul gingiei, care se utilizează în tratamentul bolii parodontale. Dentistul poate să ridice gingia sau să facă incizii pe gingie pentru a curăța depunerile de placă bacteriană și tartru de pe suprafața rădăcinii dintelui, iar apoi să o lustruiască, pentru a împiedica acumularea repetată a plăcii bacteriene în zona respectivă. În caz de reducere a masei osoasei medicul poate folosi un material ce stimulează regenerarea (sau o grefă).
 • Dupa interventia chirurgicala utilizati gelul profesional Bluem cu oxigen care grabeste vindecarea si refacerea osului maxilar
 • Protocol Bluem parodontologie

Recomandam un periaj atent de doua ori pe zi cu pasta de dinti BlueM, si apoi clătirea cu apă de gură BlueM. Oxigenul activ din produsele BlueM accelerează vindecarea inflamatiilor gingivale .

Avantaje pastei de dinti BlueM :

 • Conține o concentrație mare de oxigen natural
 • Elimina bacteriile patogene
 • Nu conține ingrediente abrazive pentru curățat
 • Pătrunde adânc în țesuturi fiind mai lichida

Utilizați pasta de dinti BlueM  in combinatie cu apa de gura BlueM pentru a asigura cea mai bună îngrijire pentru un zâmbet sanatos!

Avantaje BlueM apa de gura:

 • Patrunde in locuri unde periuta de dinti nu ajunge
 • Este fără alcool – nu usuca gura
 • Previne retractia gingivala
 • Are un  pH-neutru
INTRA IN MAGAZIN