Apa de gură cu oxigen activ (blue®m) reduce inflamația și durerea postoperatorie

De: Bruna Marca Mattei (1), Soraia A. W. Imanishi (1), Grasieli de Oliveira Ramos (1), Paloma Santos de Campos (2), Suyany Gabriely Weiss (3) și Tatiana Miranda Deliberador (4)

(1) Universidade do Oeste de Santa Catarina (UNOESC), Joaçaba, Santa Catarina, Brazilia

(2) Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS), Porto Alegre, Rio Grande do Sul, Brazilia

(3) Școala de Științe ale Sănătății, Departamentul de Stomatologie, Universidade Positivo, Curitiba, Paraná, Brazilia

(4) Institutul Latino-American de Cercetare și Educație Stomatologică (ILAPEO), Curitiba, Paraná, Brazilia

Rezumat:

Scopul acestei serii de cazuri a fost de a evalua efectele apei de gură blue®m asupra plăgilor chirurgicale orale. Unsprezece pacienți au fost supuși unei intervenții chirurgicale preprotetice bilaterale și au fost instruiți să aplice produsul numai pe partea dreaptă a intervenției chirurgicale. În acest fel, partea dreaptă corespunde părții de testare și partea stângă (loc fără aplicarea niciunui tip de soluție) părții de control. După șapte zile de utilizare a produsului (de 3 ori pe zi), următorii parametri au fost evaluați prin intermediul unei scale vizuale analogice: durere, modificări ale gustului și acceptarea de către pacient. Apoi, nivelul de inflamație a țesuturilor a fost evaluat, după numărul de pixeli, folosind software-ul ImageJ®. Principalele rezultate arată că apa de gură blue®m a fost acceptată pe scară largă de către pacienți, reducându-le durerea. Numărul de pixeli de inflamație a fost mai mic pe partea de testare (p <0:05), indicând o vindecare îmbunătățită.

Concluzie:

În limitele acestui studiu, apa de gură blue®m pare să reducă durerea postoperatorie, precum și semnele clinice de inflamație.

Descarca articol