Rol oxigen activ

Crește metabolismul celular și producția de energie. Oxigenul este necesar pentru procesele intracelulare precum biosinteza, mișcarea și transportul. Organismul are nevoie de energie pentru a fi funcțional, precum și pentru supraviețuirea celulară.

Oxigenul crește rata de proliferare a celulelor și de reepitelizare Celulele epiteliale „marșează” din lateral pentru a închide rana și pentru a forma o barieră între rană și mediu – aceasta este fundația pentru formarea pielii noi.

Oxigenul – crește sinteza colagenului și rezistența la tracțiune. Oxigenul este esențial pentru producerea și organizarea corectă a colagenului. Aceasta este componenta principală a pielii, reprezentând 70-80% (greutate uscată – fără apă) și acționează ca schelă structurală a pielii. Colagenul organizat este împachetat în fibre (precum firele de frânghie), care sunt împletite și pot fi întinse în mai multe direcții fără a se rupe (fibrele de colagen sunt țesute similar țesăturii).

Oxigen- Crește activitățile antibacteriene Sunt produse  specii reactive de oxigen (ROS) utilizate de fagocite, cum ar fi neutrofilele și macrofagele, în activitatea bactericidă. De asemenea, implică îndepărtarea resturilor celulare necrotice.

Oxigenul- Crește angiogeneza și promovează revascularizarea. Crearea de noi vase de sânge (angiogeneza) este esențială pentru creșterea și supraviețuirea țesutului reparator. Nivelurile de oxigen afectează direct rata și calitatea creșterii noilor vase de sânge.

Oxigen – Promovează transducția de semnalizare a factorului de creștere. Speciile reactive de oxigen (ROS) sunt esențiale pentru procesele de semnalizare ale factorilor de creștere și procese precum recrutarea leucocitelor, motilitatea celulară, angiogeneza și formarea matricei extracelulare.

Mecanisme de acțiune ale produselor cu oxigen activ blue®m

Pentru a crește oxigenul activ pe o zonă locală a plăgii, utilizarea atât a concentrațiilor scăzute de perborat de sodiu, cât și a enzimei glucozooxidază (GOX – găsită în miere) favorizează un proces de vindecare mai rapid. Aceasta, precum și concentrațiile scăzute de peroxid de hidrogen sunt incluse în formula unică bluem®. Cercetările arată că prezența continuă a unei concentrații scăzute de peroxid de hidrogen este o modalitate foarte eficientă de a ucide bacteriile patogene.” Produsele noastre cosmetice (cum ar fi pasta de dinți, apă de gură, spray de gură și spumă) conțin enzime de miere și percarbonat de sodiu. Zaharurile din miere sunt transformate într-o concentrație scăzută de peroxid de hidrogen atunci când intră în contact cu lichidul. Acesta se numește procesul de glucoză oxidază. Percarboratul de sodiu este un fel de sare care eliberează lent oxigen atunci când intră în contact cu un lichidul, saliva ta în acest caz. Apoi se descompune într-o concentrație scăzută de peroxid de hidrogen (H2O2), care la rândul său se descompune în apă și oxigen. Oxigenul activ din produsele pentru dispozitivele medicale (gel oral și lichid de oxigen) provine din perborat de sodiu. Perboratul de sodiu este un tip de sare care eliberează lent oxigen atunci când intră în contact cu lichidul. Se descompune într-o concentrație scăzută de peroxid de hidrogen (H2O2) și acid boric și eliberează oxigen pentru o perioadă mai lungă de timp.