Îngrijirea dinților restaurați cu implanturi dentare este la fel ca îngrijirea dinților naturali: periați, folosiți ata dentară și faceți curățenie și controale dentare regulate, așa cum ați programat dvs. și medicul dentist. De asemenea, pot fi recomandate ajutoare suplimentare de curățare pentru a vă menține dinții sănătoși si acasă.

bluem® a dezvoltat o pastă de dinți fără fluor special ca pastă de dinți pentru implanturi. Cercetările arată că fluorurile și componentele abrazive nu sunt potrivite pentru întreținerea zilnică a implanturilor. Implantologii recomandă utilizarea gelului oral bluem® direct după operația orală și a apei de gură și a pastei de dinți fără fluor pentru întreținerea zilnică a implanturilor și a dinților sănătoși. Produsele de îngrijire orală cu oxigen activ ajută la recuperarea după implantologie și contribuie la întreținerea pe termen lung a implanturilor dentare.

Avantaje bluem® înainte de operație

  • Îmbunătățește starea generală a gurii: foloseste apă de gură, pastă de dinți fără fluor, suplimente minerale si vitamine
  • Reduce șansa de infecție în timpul intervenției chirurgicale: gel oral, lichid de oxigen
  • Reduce riscul de complicații după intervenție chirurgicală: gel oral, lichid oxigenat

Avantaje bluem® după operație

  • Accelerează procesul de vindecare a rănilor: gel oral, lichid de oxigen
  • Normalizează și controlează bacteriile din jurul implanturilor: gel oral, lichid de oxigen
  • Evita coroziunea titanului: pasta de dinti fara fluor
  • Utilizați pastă de dinți non-abrazivă fără fluor pentru a evita deteriorarea Implanturilor dentare

De când ne amintim, stomatologia a încercat să înlocuiască dinții care s-au pierdut cât o varianta cat mai naturala. Recuperarea aspectului și a funcționalității precum mestecatul, vorbitul și râsul sunt presupuneri. Natura a dezvoltat un sistem de mestecat perfect care nu poate fi niciodată înlocuit complet prin mijloace artificiale. Dar plasarea unui implant în maxilar este cea mai apropiată de natură. Implanturile sunt de obicei realizate din titan. Există implanturi realizate din alte materiale care sunt utilizate mai frecvent de stomatologii bioenergetici. Plasarea implanturilor se întâmplă de obicei sub anestezie.

Riscuri implanturi dentare și periimplantită

În general, punerea implanturilor nu este o procedură periculoasă, dar îngrijirea implanturilor este esențială pentru a reduce riscul de apariție a problemelor dentare. Deoarece gingia din jurul implanturilor este mai sensibilă la bacteriile dăunătoare, inflamația (periimplantită, mucozită orală) se va dezvolta la 40% dintre pacienți. O bună igienă orală înainte, în timpul și după operație este foarte importantă pentru a reduce riscul de a dezvolta boli dentare sau de slăbire a implanturilor.

Sfatul dr. Peter Blijdorp „ai grijă de implanturile tale”

După operație, Dr. Blijdorp recomandă clătirea cu apă de gură și aplicarea gelului oral bluem în jurul implantului. La aproximativ 48 de ore după operație, te vei putea peria cu pasta noastră de dinți folosind o periuță de dinți moale.

Îngrijirea dinților restaurați cu implanturi dentare este la fel ca îngrijirea dinților naturali: periați, folosiți ata dentară și faceți curățenie și controale dentare regulate, conform programului. De asemenea, pot fi recomandate ajutoare suplimentare de curățare pentru a vă ajuta să vă mențineți dinții sănătoși acasă. La fel ca și în cazul dinților naturali, tu și medicul dentist trebuie să lucrezi în echipă pentru a asigura longevitatea implantului tău dentar. În timp ce dinții de înlocuire nu pot face carii, ei sunt supuși aceleiași uzuri ca dinții naturali. Implanturile dentare bine plasate și bine îngrijite au potențialul de a dura toată viața cu ajutorul îngrijirii bluem®.