4 sfaturi pentru implanturi dentare durabile

Ai reușit: operația a avut succes și ți-ai pus un implant în osul maxilarului. Acum depinde de tine să întreții implantul astfel încât să reziste cât mai mult posibil. Dar ce poți și ce nu poți face cu implanturile dentare? Și cum vă asigurați că sunt bine întreținute? Vă împărtășim 5 sfaturi pe care trebuie să le cunoașteți.

Ai grijă de dieta ta

Imediat după plasarea unui implant, vi se va sfătui să aveți grijă la alimentele dure. În prima perioadă de timp, implantul trebuie apăsat cât mai puțin posibil. Osul maxilarului are nevoie de timp pentru a se vindeca, iar implantul ar trebui să câștige stabilitate în maxilar. După aproximativ 10 zile vă puteți relua treptat vechile obiceiuri, mâncând alimente mai dure. Odată ce implantul tău s-a vindecat, nu mai trebuie să iei în calcul dieta ta. La urma urmei, un implant este la fel de ferm atașat de osul maxilarului ca și dinții tăi. Deci, nu trebuie să-l cruțați atunci când mâncați alimente dure.

După operație, este, de asemenea, indicat să nu clătiți cu apă pentru o perioadă. Aceasta poate dizloca  cheagul de sânge care se formează după operație. Dacă vă clătiți gura cu apă sau apă de gură, mobiliza cheagul și puteți încetini vindecarea rănilor. După aproximativ două zile, totuși, puteți începe să vă clătiți ușor cu o apă de gură specială pentru implanturi.

Luați în considerare costurile suplimentare

Dacă după operație crezi că ai terminat, aici te înșeli din păcate. După ce implantul a fost plasat, vor urma mai multe întâlniri pentru refacerea coroanei sau efectuarea de punții. Pentru aceasta, va trebui să faceți printuri sau scanări, va exista adesea o prevedere temporară pe implantul dvs. și va trebui să faceți o altă programare pentru a vă plasa definitiv coroana sau puntea. Dacă totul merge bine, ar fi trebuit să primiți în prealabil un buget extins de la medicul dumneavoastră. Dacă nu, cere asta. Este plăcut să știți aproximativ ce costuri vor fi încă percepute.

Îngrijirea implanturilor dentare

Indiferent de cât de des mergi la igienistul dentar, cel mai important lucru este să ai grijă de implantul tău în fiecare zi. Începeți să periați ușor implantul cu o periuță de dinți chirurgicală ultra-moale imediat după ce implantul este plasat. Continuați întotdeauna să vă periați implantul în mod corespunzător, chiar dacă pe el este plasată o coroană sau o punte. Dacă bacteriile rămân de-a lungul marginii gingiilor, ele pot provoca inflamații în jurul implantului. Când vă vizitați igienistul dentar, acesta vă va arăta și cum să curățați între implanturi. Acest lucru se datorează faptului că periuța de dinți nu vă va permite să vă curățați corect implantul în jur dacă are o coroană sau o punte . Veți avea nevoie de o periuta sau un fir special de ață pentru a face acest lucru. Curățarea zilnică a implantului previne inflamația și este cheia unui implant dentar sănătos.