Soarele produce o cantitate mare de energie printre care si radiații utraviolete. Cu ajutorul radiatiilor ultraviolete organismul nostru produce vitamina D. Pentru a produce vitamina D, energia solară trebuie să aibă o anumită putere. În Europa, adesea ne confruntam cu  o lipsă importanta a nivelului necesar de vitamină D datorită unei energii solare insuficiente. Acest lucru poate provoca tot felul de probleme …

Mâncarea nu este singurul raspuns la acesta problema

Când producem prea puțină vitamină D din lumina soarelui, putem dezvolta rapid probleme fizice grave. În primul rând, vitamina D este o vitamină pe care nu o putem lua cu ușurință din alimente. Numai peștele gras și uleiul derivat din acest pește (cum ar fi uleiul de ficat de cod) conține cantități mari de vitamina D. Vitamina D este foarte importantă pentru multe buna functionare a unor organe importante. Vitamina D nu este doar o vitamină, ci functioneaza ca un “hormone” în organism. De aceea, o lipsă de vitamin D poate provoca probleme serioase.

De ce trebuie să depunem ceva grăsime în timpul verii

Titlul ciudat nu-i așa? Depunere de grasime în timpul verii, în timp ce noi toți încercăm să scăpăm de greutate în această perioadă a anului….? Dar pentru a produce suficientă vitamină D, pierderea în greutate nu este în avantajul dumneavoastră. Acest lucru se datorează faptului că vitamina D poate fi stocată în țesutul dumneavoastră gras. Și cu cât aveti mai mult țesut gras, cu atât aveti mai mult spațiu pentru depozitare!  Acum nu sugereram să deveniti supraponderali, dar mentineti greutatea curenta  Asigurați-vă că pierdeți greutate din nou în timpul iernii, pentru ca altfel vitamina D nu poate fi eliberată în organismul dumneavoastră. Strămoșii noștri au făcut exact acest lucru!

SOARELE ARE NEVOIE DE COLESTEROL PENTRU A PRODUCE VITAMINA D ÎN ORGANISM. CU CÂT INAINTEM IN VARSTA CU ATAT CANTITATEA DE COLESTEROL POATE SCADEA. DAR PESTE 95% DIN NECESARUL NOSTRU DE VITAMINA D ESTE PRODUSA IN ORGANISM, SI DOAR 5% PROVINE DIN ALIMENTE.

Ce face vitamina D?

Funcția principală a vitaminei D este ca ajută la absorbția mineralelor calciu și magneziu iar dintii si oasele sunt de buna calitate si mai puternice. Vitamina D ajută la prevenirea osteoporozei, stimulează sistemul imunitar, joacă un rol în funcționarea sistemului nervos și ne asigură o stare de bine. În timpul verii, producem și depozităm cea mai mare parte a vitaminei D. Din acest motiv, mulți dintre noi se simt mai fericiți în timpul verii.